#Blog – Pleintjes-voetbal, minivoetbal in een sportkooi

Pleintjes-voetbal, Minivoetbal of trainingen  op een Pannaveld, Pannakooi of Voetbalkooi ?  In Vlaanderen (België) is het Minivoetbal populair en in Nederland en België worden door voetbalverenigingen, campings en scholen steeds meer gebruik gemaakt van deze sportkooien

De situering van het sportveld, veld , plein, of schoolplein is belangrijk. Wordt de sportkooi gebruikt voor recreatie of voor trainingen en betreft het een openbare gelegenheid ?  Wie zijn de gebruikers en hoeveel spelers per spel nemen deel ? Ook de leeftijd van de jeugd speelt een rol , hoe ouder hoe harder moet u maar denken . Oudere jeugd heeft dan ook meer speelruimte nodig.

                                                    Foto: Een prachtig Supreme Pannaveld op een schoolplein
Panna de oorsprong : Een Pannaveld of  Pannakooi  heeft vaak minder spelers per spel en het voetbal wordt meer toegespitst op techniek. “Panna” in 1 beweging de bal tussen de benen van een tegenstander spelen. Het speelveld kan dus kleiner en de doelen zijn ook aangepast 75x150cm . De bal blijft laag en er wordt minder hard geschoten met de bal …..dus minder geluidsoverlast !!! De hoogte van de Soccer/dubbelstaafmatten achter de doelen is 200 cm. Tegenwoordig wordt dit soort Sportkooien echter vooral gebruikt als voetbalveldje, zoals boven omschreven.
Een Voetbalkooi  is vaak groter van oppervlakte , bijvoorbeeld 10 x 20 meter of nog groter zoals bijv. een Cruijff Court 21 x 42 meter en de doelen zijn groter vanaf  200 x 300cm.  Het aantal spelers is groter en er wordt harder geschoten met de bal, de achterzijde van de voetbalkooi is ook hoger 300 of 400 cm, dus mogelijk meer geluidsoverlast.

                                                      Foto’s: Budget voetbalkooi 20 x 40 meter op kunstgras.

Omdat sportkooien zonder geluidsdemping nog wel eens overlast kunnen geven, kunnen wij  Voetbalkooien, Pannavelden,  Pannakooien, en Multifunctionele Combi-Sportkooien geluidsarm leveren …..type Supreme met maximale geluidsbelasting van  72 tot 83  decibel op 10 meter van de kooi of veld.

                                  Foto’s: Supreme Pannakooi  S- 300 (hoogte rondom 300 cm ) met afdeknet en geluidsarm.
Johan Cruijff propageerde sport en spel voor de jeugd op beton, logisch goed voor de sportieve ontwikkeling van het lichaam. Niet iedereen wil op beton voetballen , maar ook voor die sporters zijn legio mogelijkheden : zoals kunstgras, rubberen Sportvloeren en onze  KROPOR (waterdoorlatende betonbanen met een mooie anti-slip laag. Keuze genoeg dus bij PannaWorld.
                          Foto’s: Supreme multifunctionele Combi- Sportkooien voor voetbal. basketbal, hockey, volleybal
Op de site PannaWorld staan nog veel meer mogelijkheden, denk eens onze design Parkbanken , JOP’s en Hangplekken,
Pannaworld kan uw gehele plein, schoolplein of sportpark inrichten !!   Indien u nog vragen heeft neem dan even contact op.
direct contact  06 - 21 26 46 66  of [email protected]
Wij zien u graag terug bij een volgende Panna

hallo

Delen:

Reacties

Geef een reactie