#Blog – Kunstgras of Kropor in een sportkooi

Bij veel Sportkooien wordt een vloer van waterdoorlatend beton , Kropor,  of een kunstgrasmat  aangelegd. Pannavelden, Pannakooien, Voetbalkooien en multifunctionele Combi-Sportkooien zijn daarvoor uitermate geschikt.  Onder calisthenics en bootcamp toestellen plaatsen wij vaak val- dempend kunstgras.

Kunstgras

Een kunstgrasmat wordt veel gebruikt als vloer in een Sportkooi, kunstgras is aantrekkelijk voor veel sporten, het is een ondergrond die prettig bespeelbaar is, met uitstekende spel eigenschappen voor bijv.  Voetbal, Hockey, Tennis, Basketbal. Een kunstgras vloer is betaalbaar en daar kan geen misverstand over zijn.

….Het is heerlijk sporten op kunstgras.

 

Foto: Kunstgras, in een multifunctionele Sportkooi in combinatie met Calisthenics toestellen op val- dempend kunstgras. 

De traditionele kunstgrasmat is door de jaren heen sterk geëvolueerd. Het is sterk, duurzaam en het spelplezier is gewoon fantastisch.  Kunstgras kennen wij natuurlijk vroeger vanuit het tennis, hockey en voetbal,  tegenwoordig is het voor leverancier ook aantrekkelijk om kleine afmetingen te maken zoals een Pannaveld van 5 x10 meter , 7.5 x 15 meter, 10 x 15 meter.

Bovendien leveren wij ook steeds meer val-dempend kunstgras onder calisthenics en speeltoestellen

 

Foto: kunstgras voor Pannavelden en Voetbalkooien een betaalbaar en ideaal speelveld

Kropor beton:

Een Sportvloer van water doorlatend beton, zorgt ervoor dat uw Sportkooi bij bijna onder alle weersomstandigheden gebruikt kan worden, het gehele jaar door . Dus optimaal sportief gebruik, weinig onderhoud en een ultralange levensduur.

Voor het aanbrengen van een Kropor Betonvloer  hanteren wij de volgende volgorde: Wij  beginnen met het uitgraven van de cunet en het aanbrengen van eventueel noodzakelijke drainage buizen. Dit hangt af van de bodemgesteldheid bij bijv. klei of veengrond is extra drainage met buizen en afwatering  een “must”. Hierop wordt een zandpakket ca. 30 cm aangebracht die wordt goed verdicht, zodat het een goed drainerend zandpakket wordt.

Foto’s : Opbouw Kropor Sportvloer (water doorlatend beton)

Na het aanbrengen van de hoekprofielen , wordt het zandpakket uitgevlakt en kan de grindlaag 5 cm worden aangebracht. Op de grindlaag wordt 8 cm Kropor beton mix gestort, die wordt afgewerkt met composiet dilatatievoegen om uitzetting en krimp van de beton vloer op te vangen.

Na het uitharden van het beton en de dilatatievoegen wordt er een speciale PU primer coating aangebracht. Op deze primer laag wordt de kleurcoating aangebracht. Tot slot brengen wij de sport belijning en antislip laag aan. Er zijn veel kleuren leverbaar bijv. groen , rood, blauw, licht blauw, grijs .

 

Foto: Supreme Combi-Sportkooi S-300 op een Kropor (waterdoorlatende betonvloer)

 

Het komt regelmatig voor dat er gevraagd wordt om een coating van een bestaande vloer bijv. een betontegel-vloer , of asfalt , Pannaworld coat uw vloer met een 2 componenten wegenverf of een composiet van rubber en kunststof wel 2 mm dik .

Foto: Een Supreme Pannakooi S-300 op een asfalt vloer, gecoat met een 2 componenten wegen verf.

Wij kunnen u helpen met het inrichten van uw  Sportief plein, schoolplein, of sportveld, want wij leveren ook straat/plein meubilair, overkappingen voor fiets maar ook als hangplek, of gewoon een mooie beton-bank of een mooi zware kunststof parkbank .

Indien U iets mist of vragen heeft neem dan even contact op met www.pannaworld.nl   en wij helpen U graag verder.    Direct contact [email protected]  of  06 - 21 26 46 66

Wij zien U graag terug bij een volgende Panna !

 

hallo

Delen:

Reacties

Geef een reactie