#Blog – Pannakooien, Pannavelden, Voetbalkooien of Combi-Sportkooien

Het grote voordeel van  Pannavelden, Pannakooien,  Voetbalkooien of een Multifunctionele Sportkooi (Combi-Sportkooi) zijn de flexibele afmetingen. Pannavelden of  Pannakooien  zijn bijna altijd geschikt en populair bij het Basisonderwijs, Speciaal onderwijs. Voetbalkooien en Combi-Sportkooien vindt je vaak bij sportverenigingen, campings en het voortgezet onderwijs. 
Waar komt de naam Panna vandaan ? 
Die vraag krijgen wij regelmatig van “niet” voetballers, logisch niet iedereen voetbalt, gelukkig maar !!
Panna is voetbalspel, dat door iedereen gespeeld kan worden, meisjes, jongens en ouderen, het is een voetbal-techniek uitgevoerd met een bal. Een speler probeert de bal tussen de benen van een tegenstander te schieten. In 1 beweging zonder dat de ander deze bal aanraakt .
“Poorten” heette dat vroeger…. Men heeft niet veel ruimte nodig en omdat scoren in het doel minder belangrijk is, worden kleine goals gebruikt.
Tegenwoordig gebruiken wij de naam Panna in combinatie met sportkooi , zoals Pannakooi, Pannaveld Pannadoelen, d.w.z. kleine voetbalvelden of geheel een afgesloten sportkooi met hogere hekwerken en mogelijk een  afdek net. Bij een Pannakooi met hogere wanden blijft de bal altijd in het spel en dat is dus veilig voor de bespelers maar ook voor passanten , omwonenden of toeschouwers.
PleinSport in Optima Forma
Foto: Prachtig Supreme Pannaveld op een schoolplein
Omdat er steeds minder ruimte komt voor onze jeugd om veilig te sporten en te spelen, worden deze Pannavelden en Pannakooien vaak gebruikt op Pleintjes, Schoolpleinen, Campings en Sportverenigingen .  De kleinere afmetingen van door ons geplaatste junior Pannavelden zijn 4 x 6 meter en 5 x 7.5 meter.
Multifunctionele Combi(natie) Sportkooien met een hoogte van 300 of 400 cm  cm bieden sportieve mogelijkheden in een combinatie van basketbal, voetbal, hockey , tennis , volleybal. Junior uitvoeringen met een hoogte van 300 cm zijn er al vanaf 7.5 x 12.5 meter.
Creatief met ruimte omgaan
Foto’s: Supreme Combi(natie)  Sportkooi , basketbal, hockey, voetbal op een Sportkooi , hier in combinatie met Calisthenics pleintje.
Foto: Een Combi-Sportkooi met een groter doel en de basket op 255 cm ( NBB junioren) 
Indien u toch overlast verwacht, kies dan voor een Pannakooi met een afscherm net boven de Sportkooi. Ook de kleinere Pannakooien en Sportkooien leveren wij ons type Supreme. en met afdeknet in het dak van de sportkooi , veilig voor toeschouwers en sporters.
Foto : Pannakooien  300 cm hoog,  met afdek net maaswijdte 100 x 100 mm
Pannavelden, Pannakooien en Sportkooien kunnen geplaatst worden op tegels, gras, kunstgras, beton, asflat en kunststof of rubber sportvloeren.
Heeft U ruimte en budget genoeg dan kunt kiezen voor grote Voetbalkooi eventueel op kunstgras of op waterdoorlatend beton .
Foto: Een mooie Supreme Voetbalkooi (geluidsarm) op kunstgras.  Afmeting Johan Cruijff court.
Wij kunnen uw gehele (school)plein of camping inrichten met een mooie overkapping en solide vol-kern kunststof banken en picknicktafels.
Indien U vragen of ideeën heeft en wilt delen met ons neem dan ... contact …op.
Wij zien u graag terug bij een volgende Panna.

hallo

Delen:

Reacties

Geef een reactie